Tuntikuvaukset

Kids move 

Nyt se on täällä! Monipuolinen liikunnallinen tunti lapsille, jotka innostuvat temppuilusta ja kokeilevat rohkeasti kaikkea uutta. Tunnin aikana leikitään liikuntaleikkejä ja pelejä, sekä harjoitellaan temppuja ja perusliikuntataitoja radan ja välineiden avulla. Luvassa mm. trampoliinihyppyjä, kiipeilyä puolapuilla ja Air Track-ilmavolttirata!

Freegym (Ninjagym) 
Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.
Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja.
Voimistelukoulu
"Juokse, laukkaa, hypi, pyöri, kieri, tee kuperkeikka."  Voimistelukoulussa harjoitellaan voimistelunperustaitoja välineiden kanssa, musiikin tahtiin ja hauskojen leikkien lomassa. Tiesitkö, että kuperkeikan voi oppia ensin tekemällä kilpikonnakelluntaa, tai käsiseisontaa voi harjotella tekemällä "lahjapaketin" seinää vasten? Mahtaakohan laukalla päästä vauhdikkaammin liikkeelle kuin hyppimällä tasahyppyjä? Voimistelukoulussa vain mielikuvitus on rajana. 

Temppujumppa

Temppujumppa -tunneilla lapset pääsevät liikkumaan vauhdikkaasti, tutustutaan hauskalla ja leikinomaisella tavalla erilaisiin liikuntavälineisiin ja temppuihin. Leikin, musiikin ja temppujen avulla harjoitellaan motorisia perustataitoja; erilaisia liikkumistaitoja, välineiden käsittelyä ja tasapainotaitoja. Tavoitteena on luoda lapsille lämmin ja positiivinen suhde liikuntaan ja tarjota iloisia onnistumisen kokemuksia kivassa porukassa. Tunnit ovat lapsille myös mukavaa yhdessäoloa ikätovereiden kanssa. Samalla harjoitellaan ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista sekä yhdessä toimimista ja tilan hahmotusta. Jokaisella tunnilla on oma teemansa, ja kausi etenee ennalta suunnitellun kausiohjelman mukaisesti.

Ninjagojumppa
Ninjagojumppa on poikien ikioma tunti, jossa harjoitellaan perusliikuntataitoja leikkien, pelien ja musiikkiliikunnan avulla. Tällä tunnilla eivät keijut liitele tai prinsessat pyöri, vaan liikkumista ja sosiaalisia taitoja harjoitellaan poikaenergian voimin. 
Keijujumppa
Tunnilla harjoitellaan voimistelun alkeita erilaisten leikkien, välineiden ja musiikin avulla. Lapsi pääsee käyttämään luovuuttaan mielikuvien ja tarinoiden siivittämänä. 
Satubaletti ja baletin alkeet
Tunnilla harjoitellaan baletin alkeita erilaisten leikkien ja tanssipätkien avulla. Lapsi pääsee käyttämään luovuuttaan mielikuvien ja tarinoiden siivittämänä. Tuntien vaikeusaste nousee iän myötä ja hyvä polku onkin aloittaa satubaletista ja jatkaa lapsen kasvaessa baletin alkeisiin.
Lastentanssi
Lastentanssitunti sisältää leikkejä, musiikkiliikuntaa sekä luovaa ilmaisua. Tarkoituksena on harjoitella kehonhahmotusta ja tanssiliikkeitä perusliikuntataitoja unohtamatta. Tunnilla pääsee fiilistelemään musiikin tahdissa ja samalla rytmitaju ja koordinaatio kehittyvät, kuin huomaamatta.

Mini Dance Mix, Kids Dance Mix ja Dance Mix

Tule kokeilemaan ja harjoittelemaan erilaisia tanssilajeja innostavan ohjaajan johdolla! Tunneilla leikitään ja tanssitaan musiikin tahdissa muita kannustaen ja nauttimalla tanssin tuomasta ilosta. Tavoitteena on harjoittaa mm. lapsen rytmitajua, liikunnallisia taitoja ja oppia eläytymaan eri tanssilajeihin

Hip hop
Hiphop sisältää erilaisia tanssityylejä ja yhdistelee niitä. Erilaisia tanssilajeja on mm. popping, locking, krump, eletric boogie, breakdance, house, jamming jne. Hiphop korostaa yksilöllistä, omaa tyyliä: tanssiessa liikkeiden pitää näyttää ja tuntua omilta. Vauhdikkaat tunnit koostuvat lämmittely-, lihaskunto, tanssisarja- ja venyttelyosuuksista, jotka ovat tanssijoiden taitojen mukaisia.

Harrasteryhmät kilpalajeissa

Akrobatiavoimistelu

Rytminen Voimistelu 

Esivalmennuksessa luodaan vahvaa pohjaa perusvoimistelun taidoista ja rytmisen voimistelun lajitaidoista luoden innostusta lajiin. 
Molempiin esivalmennusryhmiin otetaan uusia voimistelijoita ilman aiempaa voimistelukokemusta. 
Ryhmistä voi jatkaa taitojen ja innostuksen mukaan valmennus- ja harrasteryhmiin.

Joukkuevoimistelu Minium
Kilpa-aerobic mini-/junnu-/treenibic
Mini-, junnu- ja treenibic ovat voimistelulaji kilpa-aerobicin harrasteryhmät. Ryhmissä harjoitellaan kilpa-aerobicin sekä voimistelun alkeita yhdessä liikunnasta ja menevästä musiikista nauttien. Aiempaa kokemusta ei tarvita. 

Perheille

Perhetemppula 1-5v (aikuinen-lapsi)
Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. 

Perheliikunnassa alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti. Voimisteluseurojen koulutetut ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta.

Naperojumppa (1-2v. lapsi + aikuinen)

Naperojumppa on taaperon ja hänelle tärkeän aikuisen yhteinen liikuntaharrastus.

Tunnilla harjoitellaan leikin varjolla lapsen motoriselle kehitykselle tärkeitä liikkumis-, tasapaino ja välineenkäsittelytaitoja.
Tuntien teemat ovat vaihtelevia, esim. pallot, musiikkiliikunta, hyppiminen ja temppurata. 
Kävelevä taapero on tervetullut yhdessä vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun läheisen aikuisen kanssa kokemaan liikunnan riemua!

Soveltava liikunta

Sporttitreeni 7-12-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville pojille Tunnilla pelaillaan sekä tutustutaan erilaisiin liikuntavälineisiin leikkien ja temppuratojen kautta.
Tyttötreeni 7-12-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville tytöille Tunneilla tanssitaan, leikitään, pelataan ja harrastetaan musiikkiliikuntaa erilaisia välineitä käyttäen sekä temppuillaan radoilla.
Treenitunti yli 12-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville tytöille Tunneilla harrastetaan monipuolista musiikkiliikuntaa erilaisiin jumppavälineisiin tutustuen. Kauden aikana kokeillaan mm. jättipalloa, kuminauha- ja keppijumppaa ekä tanssitaan huiveilla ja huiskuilla. Tunneilla tehdään myös lihaskuntoliikkeitä ja venytellään.

Rytminen voimistelun erityisryhmä Melodit

Melodit on ryhmä lapsille ja nuorille, joilla on kömpelyyttä, vaikeutta liikkumisessa tai oppimisessa, hahmottamisessa tai sosiaalisissa taidoissa. Ryhmässä harjoitellaan voimistelun- ja liikunnan perustaitoja edeten rauhalliseen tahtiin kohti haastavampia lajiliikkeitä. Harjoittelemme myös rytmisen voimistelun välineiden käyttöä.