Voimistelu

Ninjagym 5-6v, 7-9v ja Freegym 10+v, 12+v
Ninjagymissä ja Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.
Tunnit ovat lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja.

Voimistelukoulut I ja II 3-4v, 5-6v ja 7-9v 
"Juokse, laukkaa, hypi, tasapainoile, kieri, tee kuperkeikka."  Voimistelukoulussa harjoitellaan voimistelunperustaitoja välineiden kanssa, musiikin tahtiin ja hauskojen leikkien lomassa. Tiesitkö, että kuperkeikan voi oppia ensin tekemällä kilpikonnakelluntaa, tai käsiseisontaa voi harjotella tekemällä "lahjapaketin" seinää vasten? 

Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Siellä jokaisella lapsella on oikeus harjoitella omien taitojensa mukaisesti. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin niin kilpalajin pariin kuin muihin esim. voimistelun, tanssin tai Freegymin harrasteryhmiin.

Voimistelukoulutunneilla on käytössä Suomen Voimisteluliiton laatimat voimistelun alkeis- (taso I) ja alkeisjatkopassit (tasoII). 

Tästä on hyvä aloittaa telinevoimisteluharrastus!

Telinekouluissa voit harrastaa kahdella tasolla:

I-taso toimii telinevoimistelun alkeistasona. I-tason harrasteryhmät toimivat pääasiallisesti kouluilla (Vasaramäenkoulu ja Pääskyvuorenkoulu). Tunneille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa lajikokemusta. Tunneilla käydään läpi voimistelun perusteita ja opitaan ryhmässä toimimista.  Ryhmissä suoritetaan I-tason liikkeitä  seuran omasta Temppumerkistövihkosta. Sen suoritettuaan on valmis siirtymään II-tason ryhmään.

II-taso toimii telinevoimistelun alkeisjatkotasona. Nopeat oppijat ja perusliikkeet osaavat voivat aloittaa suoraan tältä tasolta! II-tason harrasteryhmiä löytyy telinekoulutoiminnasta, sekä kilpalajien alta löytyvistä harrasteryhmistä. Tunneilla edellytetään jo telinevoimistelun perusteiden hallintaa. 

Telinekouluryhmissä suoritetaan II-tason liikkeitä  seuran omasta Temppumerkistövihkosta. Sen suoritettuaan on valmis siirtymään III-tason ryhmään. III-tason ryhmät toimivat liikuntakeskus Alfassa.