Tuntikuvaukset

Freegym (Ninjagym) 

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset.

Freegym on lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja.

Voimistelukoulu

"Juokse, laukkaa, hypi, pyöri, kieri, tee kuperkeikka."  Voimistelukoulussa harjoitellaan voimistelunperustaitoja välineiden kanssa, musiikin tahtiin ja hauskojen leikkien lomassa. Tiesitkö, että kuperkeikan voi oppia ensin tekemällä kilpikonnakelluntaa, tai käsiseisontaa voi harjotella tekemällä "lahjapaketin" seinää vasten? Mahtaakohan laukalla päästä vauhdikkaammin liikkeelle kuin hyppimällä tasahyppyjä? 4-6vuotiaiden voimistelukoulussa vain mielikuvitus on rajana. 

Keijujumppa

Tunnilla harjoitellaan voimistelun alkeita erilaisten leikkien avulla. Lapsi pääsee käyttämään luovuuttaan mielikuvien ja tarinoiden siivittämänä. Keijujumpassa on käytössä voimistelupassi. Passi toimii harrasteryhmäläisten käyntikertojen ja voimistelutaitojen kehittymisen seurannan välineenä.

Ninjagojumppa

Ninjagojumppa on poikien ikioma tunti, jossa harjoitellaan perusliikuntataitoja leikin, pelien ja musiikkiliikunnan avulla. Tällä tunnilla eivät keijut liitele tai prinsessat pyöri, vaan liikkumista ja sosiaalisia taitoja harjoitellaan poikaenergian voimin. Ninjagojumpassa on käytössä voimistelukortti. Kortti toimii harrasteryhmäläisten käyntikertojen ja voimistelutaitojen kehittymisen seurannan välineenä.

Temppujumppa

Temppujumppa -tunneilla lapset pääsevät liikkumaan vauhdikkaasti, tutustutaan hauskalla ja leikinomaisella tavalla erilaisiin liikuntavälineisiin ja temppuihin. Leikin, musiikin ja temppujen avulla harjoitellaan motorisia perustataitoja; erilaisia liikkumistaitoja, välineiden käsittelyä ja tasapainotaitoja. Tavoitteena on luoda lapsille lämmin ja positiivinen suhde liikuntaan ja tarjota iloisia onnistumisen kokemuksia kivassa porukassa. Tunnit ovat lapsille myös mukavaa yhdessäoloa ikätovereiden kanssa. Samalla harjoitellaan ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista sekä yhdessä toimimista ja tilan hahmotusta. Jokaisella tunnilla on oma teemansa, ja kausi etenee ennalta suunnitellun kausiohjelman mukaisesti.

Satubaletti

Tunnilla harjoitellaan baletin alkeita erilaisten leikkien ja pienten tanssien avulla. Lapsi pääsee käyttämään luovuuttaan mielikuvien ja tarinoiden siivittämänä. Ryhmät 3-4-vuotiaille sekä 5-6 –vuotiaille. Satubaletissa on käytössä voimistelupassi. Passi toimii harrasteryhmäläisten käyntikertojen ja voimistelutaitojen kehittymisen seurannan välineenä.

Lastentanssi

Lastentanssitunti sisältää leikkejä, musiikkiliikuntaa sekä luovaa ilmaisua. Tarkoituksena on harjoitella kehonhahmotusta ja tanssiliikkeitä perusliikuntataitoja unohtamatta. Tuntien vaikeusaste nousee iän myötä. Lastentanssissa on käytössä voimistelupassi. Passi toimii harrasteryhmäläisten käyntikertojen ja voimistelutaitojen kehittymisen seurannan välineenä.

Mini Dance Mix, Kids Dance Mix, Dance Mix

Tule kokeilemaan ja harjoittelemaan erilaisia tanssilajeja innostavan ohjaajan johdolla! Tunneilla leikitään ja tanssitaan musiikin tahdissa muita kannustaen ja nauttimalla tanssin tuomasta ilosta. Tavoitteena on harjoittaa mm. lapsen rytmitajua, liikunnallisia taitoja ja oppia eläytymaan eri tanssilajeihin.

Hip hop

Hiphop sisältää erilaisia tanssityylejä ja yhdistelee niitä. Erilaisia tanssilajeja on mm. popping, locking, krump, eletric boogie, breakdance, house, jamming jne. Hiphop korostaa yksilöllistä, omaa tyyliä: tanssiessa liikkeiden pitää näyttää ja tuntua omilta. Vauhdikkaat tunnit koostuvat lämmittely-, lihaskunto, tanssisarja- ja venyttelyosuuksista, jotka ovat tanssijoiden taitojen mukaisia.

Kilpa-aerobic mini/junnubic

Mini- ja junnubic ovat voimistelulaji kilpa-aerobicin harrasteryhmät. Ryhmissä harjoitellaan kilpa-aerobicin sekä voimistelun alkeita yhdessä liikunnasta ja menevästä musiikista nauttien. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tervetuloa kokeilemaan!

Kepparijumppa
Mikä olisi hauskempaa hevosten ja liikunnan ystäville. Kepparijumpassa päästään hevosaiheisiin liikuntaleikkien, jumpan ja esteradan merkeissä. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti perusliikuntataitoja.

Perhetemppula 1-5v (aikuinen-lapsi)
Perheen yhteinen voimisteluharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa. 

Perheliikunnassa alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti. Voimisteluseurojen koulutetut ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta.

Perhetouhula 0-3v (aikuinen-lapsi)

Perhetouhulassa saa liikkua ja tutustua erilaisiin liikuntavälineisiin omassa tahdissa.

Jumppasalissa on temppurata jonka välineet ovat vapaassa käytössä. Lisäksi on tarjolla ohjattu n.20 min liikuntatuokio n.10.30. Tuokioon osallistu-minen on vapaaehtoista, koska toiminta eri salissa.

Tuokiossa teema vaihtelee ja luvassa mm. leikkivarjoa, huiveja, liikuntaleikkejä sekä musiikkiliikuntaa. Tuokiot aina alkavat laululeikillä ja loppuvat rauhoittumiseen.

Toiminta on suunnattu alle 3-vuotiaille vanhemman kanssa yhdessä. 4-5 -vuotiaat sisarukset ovat myös tervetulleita mukaan.

Tervetuloa touhuamaan!

Sirkus

lasten sirkustunneilla tutustutaan lattia-akrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainoiluun ja muihin sirkuslajeihin. Tunneilla leikitään yhdessä liikuntaleikkejä ja harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsilläseisontaa. Sirkus on hauska harrastus, joka kehittää motoriikkaa, kehonhallintaa ja lihaskuntoa sekä innostaa luovaan liikkumiseen. Samalla opitaan kuin huomaamatta ohjeiden kuuntelemista, kärsivällisyyttä ja ryhmässä toimimista.

Sporttitreeni 7-12-vuotiaille/ Erityistä tukea tarvitseville pojille. Tunnilla pelaillaan sekä tutustutaan erilaisiin liikuntavälineisiin leikkien ja temppuratojen kautta.

Tyttötreeni 7-12-vuotiailla. Tunneilla tanssitaan, leikitään, pelataan ja harrastetaan musiikkiliikuntaa erilaisia välineitä käyttäen sekä temppuillaan radoilla.

Treenitunti yli 12-vuotiaat/Tunti on tarkoitettu yli 12- vuotiaille tytöille. Tunneilla harrastetaan monipuolista musiikkiliikuntaa erilaisiin jumppavälineisiin tutustuen. Kauden aikana kokeillaan mm. jättipalloa, kuminauha- ja keppijumppaa ekä tanssitaan huiveilla ja huiskuilla. Tunneilla tehdään myös lihaskuntoliikkeitä ja venytellään.