Alfan naisten telinevoimistelun harrasteryhmät

Naisten telinevoimistelun kilpatoiminnan alla toimivat taito-, esivalmennus- ja kilparyhmien lisäksi myös II- ja III- tason telinevoimisteluryhmät. 

Kerran viikossa harjoittelevissa ryhmissä tavoitellaan Temppumerkistövihon tasoa II ja suoritetaan Voimisteluliiton Kuparimerkkiä. 

Kahdesti viikossa harjoittelevissa ryhmissä tavoitellaan Temppumerkistövihon tasoa III ja suoritetaan Voimisteluliiton Pronssimerkkiä. 

Kyselyt Alfan naisten telinevoimistelun harrasteryhmistä  sähköpostitse lisbet.heino@turunurheiluliitto.fi 

Kausien lopulla täydennämme esivalmennus- ja taitoryhmiämme, joihin myös Alfan telinevoimisteluryhmissä ja koulujen telinekouluryhmissä harjoittelevat voimistelijat voivat pyrkiä. Näiden ryhmien täydentämisistä ilmoitetaan erikseen.

Telinevoimisteluryhmämme toteuttavat Voimistelukoulun ideologiaa ja Voimisteluliiton valmennusjärjestelmä ohjaa toimintaamme. Positiivisuuden kautta löydetään ilo ja innostus itse voimistelusta ja harjoittelusta. Näin syttyy lajirakkaus. Innostunut ja motivoitunut lapsi haluaa oppia uusia asioita ja kehittyä harrastuksessaan.    

Seurassamme voimistelun valmentaminen on vastuullista. Valmennuksen keskiössä on ilo, joka syntyy yhdessä onnistumisista, ryhmään kuulumisen tunteesta ja lasten osallistamisesta harjoituksissa. Harjoitukset ovat suunniteltuja ja lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa. Perustaitoja ja lajiominaisuuksia harjoitellaan monipuolisesti ja paljon, jotta niiden hyvä hallinta mahdollistaa siirtymisen myöhemmin taito- tai kilparyhmiin.

ALFAN 5-10 -vuotiaiden tyttöjen harrasteryhmät

Jasminit (5-6 v.= v. 2023 s. 2017 ja 2016) on II-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 1x1h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon I- ja II-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Stara- ja Kuparimerkin liikkeet. Kauden lopussa tytöt osallistuvat Kevät- ja jouluriehaan, joka pidetään oman harjoituksen yhteydessä. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

Pionit+Keltavuokot (7-8 v.= v. 2023 s. 2015 ja 2014) on III-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 2x1½h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon II- ja III-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Kupari- ja Pronssimerkin liikkeet. Kuparimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea joko esivalmennusryhmä Esikkoihin tai taitoryhmä Rubiineihin. Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

Violat (9-10 v.= v. 2023 s. 2013 ja 2012) on III-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 2x1½h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon II- ja III-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Kupari- ja Pronssimerkin liikkeet. Pronssimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea myöhemmin taitoryhmä Safiireihin. Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

Sinilupiinit (7-9 v.= v. 2023 s. 2015 ja 2014) on II-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 1x1h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon II- ja III-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Startti- ja Kuparimerkin liikkeet. Kuparimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea myöhemmin taitoryhmä Rubiineihin. Kauden lopussa tytöt osallistuvat Kevät- ja jouluriehaan, joka pidetään oman harjoituksen yhteydessä. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

Helinät (7-9 v.= v. 2023 s. 2015--2013) on II-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 1x1h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon II- ja III-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Startti- ja Kuparimerkin liikkeet. Kuparimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea myöhemmin valmentajan suosituksesta taitoryhmä Rubiineihin. Kauden lopussa tytöt osallistuvat Kevät- ja jouluriehaan, joka pidetään oman harjoituksen yhteydessä. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

ALFAN 10-13 -vuotiaiden tyttöjen harrasteryhmät

Valkolupiinit+Arielit (10-13 v.= v. 2023 s. 2013-2010) on II-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 1x1h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon II- ja III-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Kupari- ja Pronssimerkin liikkeet. Pronssimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea taitoryhmä Safiireihin. Kauden lopussa tytöt osallistuvat Kevät- ja jouluriehaan, joka pidetään oman harjoituksen yhteydessä. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

Kanervat (10-13 v.= v. 2023 s. 2013--2010) on III-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 2x1½h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmä harjoittelee tunneilla Temppumerkistövihon II- ja III-tason liikkeitä, jotka sisältävät Voimisteluliiton Kupari- ja Pronssimerkin liikkeet. Pronssimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea taitoryhmä Safiireihin. Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.

ALFAN 13-15 -vuotiaiden nuorten harrasteryhmät

Seralet (13+ v.= v. 2023 s. 2010 tai aikaisemmin syntyneet) on IV-tason telinevoimisteluryhmä, jossa harjoitellaan 2-3x1½h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmän voimistelijoiden tavoitteena on haastaa itsensä yhä vaativimpiin liikkeisiin ja kehittyä harrastuksessaan. Samalla haetaan iloa ja nautintoa itsensä voittamisesta. Ryhmä sopii hyvin tytöille, jotka eivät halua kilpailla, mutta haluavat vielä oppia uutta. Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana.


Alfan naisten telinevoimistelun Taitoryhmät


ALFAN 7-13 -vuotiaiden tyttöjen taitoryhmät

Rubiinit (7-8 v.= v. 2023 s. 2015--2014) on tammikuussa 2023 alkava uusi taitoryhmä, joka harjoittelee 2-3x1½h viikossa Alfan harraste- tai kilpasalissa. Ryhmä suorittaa Voimisteluliiton Pronssimerkkiä ja tavoittelee Stara-tapahtumissa esiintymistä. Pronssimerkin suoritettuaan on mahdollisuus hakea myöhemmin valmentajan suosituksesta taitoryhmä Safiireihin tai esivalmennusryhmään. Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Rubiinit ryhmään ilmoittaudutaan sähköpostitse lisbet.heino@turunurheiluliitto.fi 

Rubiinit taitoryhmän testitilaisuus, jossa suoritetaan Kuparimerkki pidetään Alfassa tiistaina 20.12. klo 18-19:30 Alfan harrastesalissa.

Safiirit (10-13 v.= v. 2023 s. 2013--2010) on taitoryhmä, joka harjoittelee 3x1½h viikossa Alfan harraste- tai kilpasalissa. Ryhmä suorittaa Voimisteluliiton Kultamerkkiä ja tavoittelee kilpailemista B-luokassa, mikä on mahdollista, kun Hopeamerkki on suoritettu kokonaan. Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Ryhmään voi pyrkiä, kun on suorittanut Voimisteluliiton Pronssimerkin.  Kahden viikon aikana testataan lapsen soveltuvuus ryhmään. Safiirit ryhmään ilmoittaudutaan sähköpostitse lisbet.heino@turunurheiluliitto.fi 


Naisten telinevoimistelun esivalmennusryhmät


ALFAN 5-8 -vuotiaiden tyttöjen esivalmennusryhmät

Miniesikot (4-6 v.= v. 2023 s. 2017 ja 2018) on nuorimpien tyttöjen esivalmennusryhmä, jossa harjoitellaan 2x1h viikossa Alfan harrastesalissa. Ryhmän tavoitteena on telinevoimistelusta ja tavoitteellisesta harjoittelusta innostuminen, sekä lajirakkauden syttyminen! Kauden lopussa tytöt osallistuvat jaoston omaan kevät- ja joulunäytökseen Alfassa. Ryhmään ilmoittaudutaan MyClubin kautta ja ryhmään voi ilmoittautua myös kauden aikana. Ensimmäisen viikon aikana testataan lapsen soveltuvuus ryhmään. 

Kyselyt Miniesikot-ryhmästä sp. idasofiaheino@gmail.com

Esikot (6-8 v.= v. 2023 s. 2016-2014) on esivalmennusryhmä, jossa tytöt harjoitellaan 3x1½-2h viikossa. Ryhmän valmennussuunnitelman tavoitteena on kilpavoimistelijan polku. Pääpaino harjoituksissa on peruslajitaitojen harjoittelussa. Samalla rakennetaan vahvaa pohjaa voima- ja liikkuvuusalueelle. Ryhmän tytöt esiintyvät Stara-tapahtumissa ja jaoston omissa kevät- ja joulunäytöksissä Alfassa. Ryhmää täydennetään kauden aikana. 

Esikot esivalmennusryhmän tiedustelut ja ryhmään ilmoittautuminen sp. jenni.lindroos@turunurheiluliitto.fi Kokeilujakson jälkeen voimistelija ohjataan hänen taitotasolleen parhaiten sopivaan ryhmään.