Edustusasut ja varusteet
Uudet edustusasut ja varusteet tilataan keskitetysti ryhmän joukkueenjohtajan (JOJO) kautta. Lisätietoa tilauksista saat ryhmäsi joukkueenjohtajalta.
Käytettyjä edustusasuja ja -tuotteita voit hankkia Facebookin kirppisryhmien kautta
TuUL NTV&MTV Kuskaus-, Kustannus-&Kannustus- ja muut joukot
Edustusasu
Naisten telinevoimistelun kilpailevien voimistelijoiden edustusasu:
- Piruetin kultakauluksinen takki
- Piruetin mustat housut
- Mustat microshortsit
- Musta U-toppi
- Valkoiset "TuUL sukat"
NTV edustusasut ovat tilattavissa Piruetista. Toimitukset tehdään keskitetysti kevät ja syyskaudella. Lisätietoa tilauksista ryhmän JOJO:lta.
Voimistelijoiden perheet huolehtivat, että edustusasut ovat ehjät, siistit ja oikeankokoiset.
https://www.piruetti.fi/seurat Aktivointikoodi: TuulVoimistelu
Piruetin sivuilla tuotteet lajiteltu lajeittain
Naisten telinevoimistelu = NTV
Muita TuUL edustustuotteita Sanserilta!
http://voimistelukauppa.sanser.fi/TuUL
Uutuutena juomapullo ja collegepaita!

NTV edustusvoimistelupukujen esittely
Hihaton harjoituspuku
TuUL naisten telinevoimistelun (NTV) hihatonta harjoituspukua käytetään mm. treenipäivissä ja seuran leireillä, voimisteluliiton valmennus- ja maajoukkueryhmien leirityksillä, sekä mahdollisuuksien mukaan kilpailujen alkulämmittelyssä. Tämän lisäksi voimistelijalla on hygieniasyistäkin hyvä olla muita itse hankittuja harjoituspukuja.
Hihaton kilpailupuku
Alempien kilpaluokkien kilpailuissa käytetään hihatonta kilpailupukua.
Pitkähihainen kilpailupuku
Ylemmissä kilpaluokissa käytetään ensimmäisenä kilpailupäivänä naisten telinevoimistelun virallista pitkähihaista kilpailupukua. Edustuskilpailujen (esim. SM-kilpailut) telinefinaaleissa voimistelija voi käyttää henkilökohtaista kilpailupukua.
Tämän hetkiset naisten telinevoimistelun harjoitus- ja kilpailupuvut säilyvät käytössä niin kauan kuin kyseinen malli on saatavissa, ja pysyy mallistossa (Quatro).
Edustusvoimistelupuvut tapahtumissa
Stara-tapahtumat
Stara-tapahtumiin voimistelijat osallistuvat joko toimialan edustuskilpailupuvussa tai voimistelijan omassa voimistelupuvussa. Stara-tapahtumien naisten telinevoimistelun kilpailupukuna toimii hihaton kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku).
Luokkakilpailut
Luokkakilpailuihin osallistutaan toimialan edustuskilpailupuvuilla seuraavasti. (Naisten telinevoimistelu = NTV)
Kilpalinjan B- ja C-luokat
- NTV kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
Kilpalinjan D-H-luokat
- NTV pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
Maajoukkuelinja
- NTV pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
SM-kilpailut
- Neliottelu
- NTV pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
- Telinefinaalit
- Omavalintainen pitkähihainen kilpailupuku
Joukkue-SM ja JunnuGym-joukkuekilpailut
Koko joukkue pukeutuu samanlaiseen NTV kilpailupukuun ja edustusasuun.
Kilpalinjan B- ja C-luokat
- Hihaton kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
Kilpalinjan D-H-luokat
- Pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
Maajoukkuelinja
- Pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
Treenipäivät ja Leiritykset
Leireille osallistuttaessa leirin ensimmäiseen harjoitukseen (ensimmäisenä päivänä) pukeudutaan hihattomaan, GK:n edustuspukuun.
Toisena leiripukuna käytetään hihatonta kilpailupukua (Quatro), joka puetaan leirillä päälle valmentajan mainitsemana ajankohtana.
Voimisteluliiton valmennusleireillä noudatetaan kyseisen leirin sääntöjä harjoituspuvun suhteen.
Varusteet
Remmit ja hanskat
Remmejä käytetään rekkiaisalla, jossa harjoitellaan turvallisesti vaikeampia liikkeitä. Remmien kuuluu olla tarpeeksi kireät, jotta käsi ei luiskahda läpi. Remmien alle laitataan sormikkaat tai lapaset, jotta käsi liukuu rekkiaisaa pitkin. Tästä syystä ranteiden ihoon saattaa tulla pieniä verenpurkaumia. Voimistelijoiden ja huoltajien ei yleensä tarvitse huolestua ranteisiin muodostuneista jäljistä, eikä myöskään käsien ihon aukeamisesta. Voimistelijan perheen tulee huolehtia, että haavat eivät pääse tulehtumaan.
Räpsät
Nojapuu "räpsiä" käytetään nojapuilla. Niiden avulla voimistelija saa puuaisasta paremman otteen ja näin ne mahdollistavat suuremmat heilahdukset. Samalla räpsät suojaavat kämmenten ihoa.
Räpsien käyttö aloitetaan, kun voimistelija on oppinut kipin ja heilumaan riittävällä laajuudella. Voimistelija ottaa räpsät käyttöön, kun asiasta on keskusteltu ryhmän vastuuvalmentajan kanssa. Vastuuvalmentaja auttaa perhettä valitsemaan oikean koon ja mallin.
Voimistelijan tulee itse laittaa räpsät käteensä. Niitä ei saa lainata toisille kilpailuissa tai harjoituksissa. Räpsät muotoutuvat voimistelijansa käteen, joten toisen henkilön räpsien käyttäminen aiheuttaa loukkaantumisriskin. Voimistelijan tulee säännöllisesti tarkistaa räpsiensä kunto. Kuluessaan niihin saattaa tulla repeytymiä. Repeytynyttä räpsää ei turvallisuussyistä saa käyttää, vaan käyttöön otetaan uudet ehjät räpsät.
Kilpailupussissa tulisi olla kaksi paria räpsiä ja rannesuojia. Toinen pari on olemassa mahdollista räpsien rikkoutumista silmällä pitäen. Toinen pari tulee "ajaa sisälle", esimerkiksi sellaisena hetkenä, kun voimistelija harjoittelee helppoja liikkeitä. Näin toiset räpsät ajetaan sisään turvallisesti, ja ovat käyttövalmiina mahdollisessa "ykkösparin" rikkoutumistilanteessa.
Leireille, kilpailuihin ja etenkin ulkomaille lähtiessä molemmat räpsät tulee pakata käsimatkatavaroiden joukkoon.
Omavalintaisten luokkien permantomusiikki ja koreografia
Omavalintaisessa luokassa voimistelija saa oman permantosarjan ja musiikin. Voimistelija etsii itse musiikin, ja musiikki tulee hyväksyttää ryhmän vastuuvalmentajalla. Permantosarjassa korostetaan koreografian taiteellisuutta ja ilmaisua, ja musiikin tulee sopia voimistelijalle, joten musiikin valinta toteutetaan huolellisesti. Permantosarjan koreografiaan suunnitteluun, opettemiseen yms sisältyy lisäkustannuksia riippuen siitä, miten ja kuka koreografian suunnittelee ja opettaa voimistelijalle.