Edustusasut ja varusteet

Uudet edustusasut ja varusteet tilataan keskitetysti ryhmän joukkueenjohtajan (JOJO) kautta. Lisätietoa tilauksista saat ryhmäsi joukkueenjohtajalta.

Käytettyjä edustusasuja ja -tuotteita voit hankkia Facebookin kirppisryhmien kautta

TuUL Voimistelukirppis

TuUL NTV&MTV Kuskaus-, Kustannus-&Kannustus- ja muut joukot


Edustusasu

Naisten telinevoimistelun kilpailevien voimistelijoiden edustusasu:

  • Piruetin kultakauluksinen takki
  • Piruetin mustat housut
  • Mustat microshortsit
  • Musta U-toppi
  • Valkoiset "TuUL sukat"

NTV edustusasut ovat tilattavissa Piruetista.  Toimitukset tehdään keskitetysti kevät ja syyskaudella. Lisätietoa tilauksista ryhmän JOJO:lta. 

Voimistelijoiden perheet huolehtivat, että edustusasut ovat ehjät, siistit ja oikeankokoiset.

https://www.piruetti.fi/seurat  Aktivointikoodi: TuulVoimistelu

Piruetin sivuilla tuotteet lajiteltu lajeittain

Naisten telinevoimistelu = NTV

Muita TuUL edustustuotteita Sanserilta! 

http://voimistelukauppa.sanser.fi/TuUL

Uutuutena juomapullo ja collegepaita!

NTV edustusvoimistelupukujen esittely


Hihaton harjoituspuku

TuUL naisten telinevoimistelun (NTV) hihatonta harjoituspukua käytetään mm. treenipäivissä ja seuran leireillä, voimisteluliiton valmennus- ja maajoukkueryhmien leirityksillä,  sekä mahdollisuuksien mukaan kilpailujen alkulämmittelyssä. Tämän lisäksi voimistelijalla on hygieniasyistäkin hyvä olla muita itse hankittuja harjoituspukuja.


Hihaton kilpailupuku

Alempien kilpaluokkien kilpailuissa käytetään hihatonta kilpailupukua. 


Pitkähihainen kilpailupuku

Ylemmissä kilpaluokissa käytetään ensimmäisenä kilpailupäivänä naisten telinevoimistelun virallista pitkähihaista kilpailupukua. Edustuskilpailujen (esim. SM-kilpailut) telinefinaaleissa voimistelija voi käyttää henkilökohtaista kilpailupukua. 

Tämän hetkiset naisten telinevoimistelun harjoitus- ja kilpailupuvut säilyvät käytössä niin kauan kuin kyseinen malli on saatavissa, ja pysyy mallistossa (Quatro). 


Edustusvoimistelupuvut tapahtumissa

Stara-tapahtumat

Stara-tapahtumiin voimistelijat osallistuvat joko toimialan edustuskilpailupuvussa tai voimistelijan omassa voimistelupuvussa. Stara-tapahtumien naisten telinevoimistelun kilpailupukuna toimii hihaton kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku).

Luokkakilpailut

Luokkakilpailuihin osallistutaan toimialan edustuskilpailupuvuilla seuraavasti. (Naisten telinevoimistelu = NTV)

Kilpalinjan B- ja C-luokat

  • NTV kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)

Kilpalinjan D-H-luokat

  • NTV pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)

Maajoukkuelinja

  • NTV pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)

SM-kilpailut

  • Neliottelu
    • NTV pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)
  • Telinefinaalit
    • Omavalintainen pitkähihainen kilpailupuku

Joukkue-SM ja JunnuGym-joukkuekilpailut

Koko joukkue pukeutuu samanlaiseen NTV kilpailupukuun ja edustusasuun.

Kilpalinjan B- ja C-luokat

  • Hihaton kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)

Kilpalinjan D-H-luokat

  • Pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)

Maajoukkuelinja

  • Pitkähihainen kilpailupuku (Quatron mustakultainen puku)

Treenipäivät ja Leiritykset

Leireille osallistuttaessa leirin ensimmäiseen harjoitukseen (ensimmäisenä päivänä) pukeudutaan hihattomaan, GK:n edustuspukuun. 

Toisena leiripukuna käytetään hihatonta kilpailupukua (Quatro), joka puetaan leirillä päälle valmentajan mainitsemana ajankohtana. 

Voimisteluliiton valmennusleireillä noudatetaan kyseisen leirin sääntöjä harjoituspuvun suhteen.


Varusteet

Remmit ja hanskat

Remmejä käytetään rekkiaisalla, jossa harjoitellaan turvallisesti vaikeampia liikkeitä. Remmien kuuluu olla tarpeeksi kireät, jotta käsi ei luiskahda läpi. Remmien alle laitataan sormikkaat tai lapaset, jotta käsi liukuu rekkiaisaa pitkin. Tästä syystä ranteiden ihoon saattaa tulla pieniä verenpurkaumia. Voimistelijoiden ja huoltajien ei yleensä tarvitse huolestua ranteisiin muodostuneista jäljistä, eikä myöskään käsien ihon aukeamisesta.  Voimistelijan perheen tulee huolehtia, että haavat eivät pääse tulehtumaan.


Räpsät

Nojapuu "räpsiä" käytetään nojapuilla. Niiden avulla voimistelija saa puuaisasta paremman otteen ja näin ne mahdollistavat suuremmat heilahdukset. Samalla räpsät suojaavat kämmenten ihoa.

Räpsien käyttö aloitetaan, kun voimistelija on oppinut kipin ja heilumaan riittävällä laajuudella. Voimistelija ottaa räpsät käyttöön, kun asiasta on keskusteltu ryhmän vastuuvalmentajan kanssa. Vastuuvalmentaja auttaa perhettä valitsemaan oikean koon ja mallin.

Voimistelijan tulee itse laittaa räpsät käteensä. Niitä ei saa lainata toisille kilpailuissa tai harjoituksissa. Räpsät muotoutuvat voimistelijansa käteen, joten toisen henkilön räpsien käyttäminen aiheuttaa loukkaantumisriskin. Voimistelijan tulee säännöllisesti tarkistaa räpsiensä kunto. Kuluessaan niihin saattaa tulla repeytymiä. Repeytynyttä räpsää ei turvallisuussyistä saa käyttää, vaan käyttöön otetaan uudet ehjät räpsät.

Kilpailupussissa tulisi olla kaksi paria räpsiä ja rannesuojia. Toinen pari on olemassa mahdollista räpsien rikkoutumista silmällä pitäen. Toinen pari tulee "ajaa sisälle", esimerkiksi sellaisena hetkenä, kun voimistelija harjoittelee helppoja liikkeitä. Näin toiset räpsät ajetaan sisään turvallisesti, ja ovat käyttövalmiina mahdollisessa "ykkösparin" rikkoutumistilanteessa.

Leireille, kilpailuihin ja etenkin ulkomaille lähtiessä molemmat räpsät tulee pakata käsimatkatavaroiden joukkoon.


Omavalintaisten luokkien permantomusiikki ja koreografia

Omavalintaisessa luokassa voimistelija kilpailee permannolla musiikin tahtiin. Voimistelija etsii itse musiikin, ja musiikki tulee hyväksyttää ryhmän vastuuvalmentajalla. Permantosarjassa korostetaan koreografian taiteellisuutta ja ilmaisua, ja musiikin tulee sopia voimistelijalle, joten musiikin valinta toteutetaan huolellisesti. Permantosarjan koreografiaan suunnitteluun, opettemiseen yms sisältyy lisäkustannuksia riippuen siitä, miten ja kuka koreografian suunnittelee ja opettaa voimistelijalle. Permantosarjan koreografiaan liittyvät kustannukset ovat koreografiakohtaisia.