Edustusasut ja varusteet

Uudet edustusasut ja varusteet tilataan keskitetysti ryhmän joukkueenjohtajan (JOJO) kautta. Lisätietoa tilauksista saat ryhmäsi joukkueenjohtajalta.

Käytettyjä edustusasuja ja -tuotteita voit hankkia Facebookin kirppisryhmien kautta

TuUL Voimistelukirppis

TuUL NTV&MTV Kuskaus-, Kustannus-&Kannustus- ja muut joukot


Edustusasu

Naisten telinevoimistelun kilpailevien voimistelijoiden edustusasu:

 • Piruetin mustakauluksinen takki
  • Vanhemman malliston kultakauluksinen takki myös ok
 • Piruetin mustat narupunttihousut
 • Valkoiset nilkkasukat
 • Kultainen (tai musta) hiusdonitsi
  • Edustuspuvun värimaailman värisiä hiuspinnejä tarpeen mukaan irtohiusten kiinnittämiseksi

Leirien ja treenipäivien edustusasu (ylläolevan edustusasun lisänä)

 • Mustat microshortsit
 • Piruetin musta U-toppi

NTV edustusasut ovat tilattavissa Piruetista.  Toimitukset tehdään keskitetysti kevät ja syyskaudella. Lisätietoa tilauksista ryhmän JOJO:lta. 

Voimistelijoiden perheet huolehtivat, että edustusasut ovat ehjät, siistit ja oikeankokoiset.

https://www.piruetti.fi/seurat  Aktivointikoodi: TuulVoimistelu

Piruetin sivuilla tuotteet lajiteltu lajeittain

Naisten telinevoimistelu = NTV

Muita TuUL edustustuotteita Sanserilta! 

http://voimistelukauppa.sanser.fi/TuUL


NTV edustusvoimistelupukujen esittely


Hihaton edustuspuku

Merkkitestauksissa, NTV fyysisissä testeissä, Stara-tapahtumissa, sekä B- ja C-kilpaluokkien kilpailuissa käytetään hihatonta edustuspukua. B- ja C-joukkuekilpailuissa käytetään hihatonta edustuspukua.

Hihatonta edustuspukua käytetään lisäki treenipäivissä ja leireillä, voimisteluliiton valmennus- ja maajoukkueryhmien leireillä, sekä mahdollisesti ylempien kilpailuokkien lämmittelyssä. 

Kaikilla esivalmennus-, taito- sekä kilparyhmien voimistelijoilla tulee olla hihaton edustuspuku.

Pitkähihainen edustuspuku

D-luokassa, sekä omavalintaisten kilpaluokissa käytetään ensimmäisenä kilpailupäivänä naisten telinevoimistelun virallista pitkähihaista edustuspukua. Edustuskilpailujen (esim. SM-kilpailut) telinefinaaleissa voimistelija voi käyttää henkilökohtaista edustuspukua. 

Tämän hetkiset naisten telinevoimistelun edustuspuvut säilyvät käytössä niin kauan kuin kyseinen malli on saatavissa, ja pysyy mallistossa (Quatro). 

Varusteet

Remmit ja hanskat

Remmejä käytetään rekkiaisalla, jossa harjoitellaan turvallisesti vaikeampia liikkeitä. Remmien kuuluu olla tarpeeksi kireät, jotta käsi ei luiskahda läpi. Remmien alle laitataan sormikkaat tai lapaset, jotta käsi liukuu rekkiaisaa pitkin. Tästä syystä ranteiden ihoon saattaa tulla pieniä verenpurkaumia. Voimistelijoiden ja huoltajien ei yleensä tarvitse huolestua ranteisiin muodostuneista jäljistä, eikä myöskään käsien ihon aukeamisesta.  Voimistelijan perheen tulee huolehtia, että haavat eivät pääse tulehtumaan.


Räpsät

Nojapuu "räpsiä" käytetään nojapuilla. Niiden avulla voimistelija saa puuaisasta paremman otteen ja näin ne mahdollistavat suuremmat heilahdukset. Samalla räpsät suojaavat kämmenten ihoa.

Räpsien käyttö aloitetaan, kun voimistelija on oppinut kipin ja heilumaan riittävällä laajuudella. Voimistelija ottaa räpsät käyttöön, kun asiasta on keskusteltu ryhmän vastuuvalmentajan kanssa. Vastuuvalmentaja auttaa perhettä valitsemaan oikean koon ja mallin.

Voimistelijan tulee itse laittaa räpsät käteensä. Niitä ei saa lainata toisille kilpailuissa tai harjoituksissa. Räpsät muotoutuvat voimistelijansa käteen, joten toisen henkilön räpsien käyttäminen aiheuttaa loukkaantumisriskin. Voimistelijan tulee säännöllisesti tarkistaa räpsiensä kunto. Kuluessaan niihin saattaa tulla repeytymiä. Repeytynyttä räpsää ei turvallisuussyistä saa käyttää, vaan käyttöön otetaan uudet ehjät räpsät.

Kilpailupussissa tulisi olla kaksi paria räpsiä ja rannesuojia. Toinen pari on olemassa mahdollista räpsien rikkoutumista silmällä pitäen. Toinen pari tulee "ajaa sisälle", esimerkiksi sellaisena hetkenä, kun voimistelija harjoittelee helppoja liikkeitä. Näin toiset räpsät ajetaan sisään turvallisesti, ja ovat käyttövalmiina mahdollisessa "ykkösparin" rikkoutumistilanteessa.

Leireille, kilpailuihin ja etenkin ulkomaille lähtiessä molemmat räpsät tulee pakata käsimatkatavaroiden joukkoon.


Muut varusteet

Muut varusteet sovitaan ryhmäkohtaisesti vastuuvalmentajan kanssa. Varusteet tilataan kootusti ryhmä JoJo:n kautta.

 • Nilkkapainot
 • Kuminauha
 • Hyppynaru

Omavalintaisten luokkien permantomusiikki ja koreografia

Omavalintaisessa luokassa voimistelija kilpailee permannolla musiikin tahtiin. Voimistelija etsii itse musiikin, ja musiikki tulee hyväksyttää ryhmän vastuuvalmentajalla. Permantosarjassa korostetaan koreografian taiteellisuutta ja ilmaisua, ja musiikin tulee sopia voimistelijalle, joten musiikin valinta toteutetaan huolellisesti. Permantosarjan koreografiaan suunnitteluun, opettemiseen yms sisältyy lisäkustannuksia riippuen siitä, miten ja kuka koreografian suunnittelee ja opettaa voimistelijalle. Permantosarjan koreografiaan liittyvät kustannukset ovat koreografiakohtaisia.