Sisältö ja infoa

Synttäreille valitaan yksi alkuleikin teema ja yksi pääteema. Alkuleikkien teemat ja pääteemat on ryhmitelty erikseen niiden keston perusteella. Tarkemmat kuvaukset teemoista löytyvät alempaa sivulta. Asiakkaan toiveiden mukaan myös alkuleikin teemaa voidaan soveltaa pääteemaksi. 

Ohjattu tutustuminen ja alkuleikki n. 10-20min

Lahjojen avaus toimii samalla tutustumisena, lahjoja ei voida avata myöhemmin, jos on valittu varauksessa lahjojen avaus kotona. 

Ohjattu pääteema n. 40-50min

Herkuttelu n. 30min


Ohjaajat

Ohjaajia synttäreiltä löytyy 2. Ohjaajat vastaavat liikuntaosuuden sisällöstä ja sen pyörittämisestä. Ohjaus tapahtuu suomen kielellä. 


Tarjoilu

Ohjatun liikunnan jälkeen siirrytään herkuttelemaan erilliseen synttäritilaan. Synttärisankari perheineen vastaa itse tarjoiluista ja ruokailuvälineistä. Jumppalasta löytyy tarjoiluastioita ja mehukannuja, jääkaappi, pakastinlokero ja mikro.


Koristeet ja musiikki

Mukanaan voi tuoda omia koristeita ja musiikkia.


Teemat ja kuvaukset

Jättijalkapallo: Laitetaan pystyyn leikkimielinen futispeli valtavalla pallolla! Mitä kaikkea muuta niin suurella pallolla pystyisikään tekemään?

Kaupunginvalloitus -peli: Esteitä ja piilopaikkoja täynnä oleva kaupunki. Kaksi joukkuetta, yhteensä kuusi piilotettua aarretta. Vastustavan joukkueen alueella juostessasi joudut väistelemään polttavia ohjuksia. Jos ohjus polttaa sinut, joudut palaamaan oman joukkueesi alueelle hakemaan uuden elämän. Kumpi joukkue löytää aarteet ensimmäisenä?

Leikkivarjo: Leikkivarjoa heilutellaan yhdessä, hitaasti ja nopeasti, sekä eri välineiden kanssa (pallot, hernepussit). Varjon alla ja päällä leikitään erilaisia leikkejä. Saadaanko leikkivarjo muuttumaan karuselliksi, sirkusteltaksi tai jopa kiipeilyseinäksi? Löytääkö varjon päällä kulkeva kissa varjon alla piileskelevän hiiren?

Musiikkiliikunta: Liikutaan ja leikitään tanssillisia leikkejä musiikin tahdissa, eri tyylisiä musiikkeja käyttäen, ja välineitä (mm. huivit) hyödyntäen.

Nopeatempoiset joukkuepelit: Nopeaa reagointia ja juoksemista vaativia leikkejä energian purkamiseen. Viestiä erilaisilla liikkumistavoilla, esimerkiksi pesän- ja hännän ryöstö -leikkejä sekä oma puoli puhtaaksi -leikkiä. Kannustetaan ja autetaan kavereita!

Pellesirkus ja akrobatia: Kokeillaan erilaisia välineitä (pallot, diabolot), joilla voi jonglöörata ja temppuilla. Harjoitellaan erilaisia helppoja hyppyjä ja tasapainoiluasentoja yksin ja parin kanssa.

Tanssi: Revitellään iloisella fiiliksellä, ja laitetaan hiki pintaan! Tanssitaan vaihtelevan musiikin, tanssillisten leikkien ja mielikuvituksen avulla. Liikutellaan omaa kehoa luovasti eläytyen musiikin tahdissa, ja tehdään helpoista tanssiliikkeistä lyhyt tanssisarja.

Temppurata: Vauhdikkaalla temppuradalla kiipeillään puolapuissa, lasketaan liukumäkeä, hypitään trampoliinilla, loikitaan, pompitaan, tasapainoillaan, harjoitellaan kuperkeikkaa ja muita temppuja erilaisten patjojen ja välineiden avulla. Temppurata vaihtelee synttäriohjaajan mukaan.

Vauhdikkaat pallopelit: Ota koppi, heitä, väistä. Vauhdikkaissa pallopeleissä leikitään erilaisia pallopelejä sopivalla vaikeustasolla lasten ikään nähden. Pelejä voivat esimerkiksi olla: kaikki polttaa kaikkia, hirvenmetsästys, käsipallo, polttopallo, kahden tulen välissä.